Wij zijn twee zusjes die opgroeiden op het platteland van Drenthe.

Daar hadden wij alle ruimte en rust om een prachtige, idyllische jeugd te hebben omringd met natuur, geschiedenis en bourgondisch eten. We woonden in een oud Saksisch boerderijtje die meer dan 300 jaar oud was en om ons heen hunebedden, bos en natuur. Onze vader komt van een boerderij uit Rottum, Groningen. Daardoor hebben wij altijd een link met Groningen gehad en zagen wij de schoonheid van de prachtige Groninger ommelanden.

Doordat onze moeder heel goed kan koken en bakken en ons wanneer we uit school kwamen opwachtte met de meest heerlijke lekkernijen, ontstond daar al de liefde voor goed en lekker eten en drinken.

Doordat we op het platteland tussen de boederijen woonden en zelf kippetjes en een grote moestuin met kas hadden, was goed, lokaal en biologisch eten en drinken nooit ver weg. We proefden dat daar de kwaliteit zat. Geschiedenis, lekker eten, natuur, dieren. Dat zijn trefwoorden waarmee we opgroeiden en nooit ver weg zijn geweest. We droomden om daar als we later groot waren iets mee te doen.

Wendelin begon meteen met die droom door meerdere horeca opleidingen te volgen en het meest lekkere gebak te maken. Al snel werd ze daar professioneel in en verkocht ze haar gebak via haar website: wendelicious-taarten.nl.

Lianne ging verschillende communicatie en marketing opleidingen volgen en verhuisde naar Amsterdam voor de liefde.

Maar…..zeiden we tegen elkaar, wanneer ik weer terug kom verhuizen naar het hoge Noorden dan gaan we onze droom in werking zetten! Die droom moet gebak, lekker eten, lokaal & duurzaam en geschiedenis bevatten.